Mur entre Gaza i Israel

Mapa de la Franja de Gaza el 2023

 

BLOQUEIG DE LA FRANJA DE GAZA
Béns permesos o prohibits

Túnels de contraban

Passos fronterers

Rafah · Israel - Gaza · Erez · Karni · Kérem Xalom

2004

Corredor de Philadelphi

2006

Sancions econòmiques

2007

Enfrontament Fatah - Hamas

2008

Trencament de la frontera Egipte - Gaza Guerra de Gaza

2009

Viva Palestina "Lifeline 3"

2010

Flotilla de la Llibertat ParticipantsVaixells(Mavi Marmara, Rachel Corrie)

Incursions (reaccions, assessoraments legals,

Comissió Turkel) Altres combois Viva Palestina "Lifeline 5" Camí a l'EsperançaBarca jueva cap a Gaza

2011

Flotilla de la Llibertat II (participants)

2015

Flotilla de la Llibertat III

2016

Barca de les Dones cap a Gaza

2023

Bloqueig israelià de la Franja de Gaza (octubre)

El mur entre Gaza i Israel és una barrera fronterera situada al costat israelià de la frontera entre Gaza i Israel construïda per l'estat hebreu a fi de confinar i aïllar bona part de la població de Palestina fora de l'actual territori israelià, del qual va ser expulsada a partir de la Nakba el 1948.[1] El pas d'Erez, al nord de la Franja de Gaza, és l'únic punt de pas de persones i mercaderies que arriben d'Israel a Gaza. Hi ha un segon punt de pas a la barrera, anomenat pas fronterer de Kérem Xalom, que és exclusiu per al pas de mercaderies procedents d'Egipte, ja que Israel no permet que les mercaderies entrin directament d'Egipte a Gaza a través de la frontera entre Egipte i Gaza .[2]

Una tanca al llarg de la frontera va ser construïda per primera vegada per Israel el 1994 com a barrera de seguretat. Des de llavors s'ha reconstruït i millorat. Va ser construït per Israel per controlar el moviment de persones i mercaderies entre la Franja de Gaza i Israel, cosa que no va poder aconseguir mitjançant els passos fronterers normals.

També hi ha un pas al llarg de la frontera entre Egipte i Gaza, el pas de Rafah, encara que es limita al pas de persones. Segons la demanda d'Israel, qualsevol càrrega o mercaderia que hagi d'entrar a Gaza ha de passar per Israel, normalment pel pas fronterer de Kérem Xalom.[3]

  1. Barnard, Anne «Life in Gaza Steadily Worsens». The Boston Globe, 22-10-2006.
  2. «Agreed Principles for Rafah Crossing». «Use of the Rafah crossing will be restricted to Palestinian ID card holders ... Travelers, including returning residents, may use the crossing point to bring in personal effects as defined in Rule 1(e) to Heading 7 of the Annex to the prevailing Customs Tariff. Any other personal belongings or other goods shall be cleared at the Kerem Shalom crossing point.»
  3. «Agreed Principles for Rafah Crossing». « Use of the Rafah crossing will be restricted to Palestinian ID card holders ... Travelers, including returning residents, may use the crossing point to bring in personal effects as defined in Rule 1(e) to Heading 7 of the Annex to the prevailing Customs Tariff. Any other personal belongings or other goods shall be cleared at the Kerem Shalom crossing point.»

Developed by StudentB